مجوز افتا چیست؟ 4 مرحله از ارزیابی محصولات افتا
چکیده:
با گسترش فناوری اطلاعات و ارتباطات در عصر حاضر، نگهداری و امنیت داده ها واطلاعات به یکی از مهمترین چالشهای سازمانها و شرکتهای دولتی و خصوصی تبدیل شده است.
مجوز افتا به عنوان یکی از معتبرترین و تخصصی ترین مجوزها در این زمینه شناخته میشود. به همین دلیل، مجوز افتا بهعنوان معیاری برای ارزیابی و تضمین امنیت اطلاعات در سیستمها و شبکهها مطرح شده است. به طور کلی این مجوز به شرکتها و سازمانهایی که توانایی نگهداری و تأمین امنیت اطلاعات را دارند، اعطا میشود.
همانطور که اشاره شد مجوز افتا، یک مجوز تخصصی است که به منظور ارزیابی، بررسی و تضمین امنیت اطلاعات سازمانها و نهادها صادر میشود. کلمه افتا مخفف، امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات می باشد. این مجوز، سطح امنیت سازمانها را در برابر تهدیدات سایبری و حملات مختلف افزایش میدهد و اهمیت ویژهای در زمینه امنیت اطلاعات در فضای تولید و تبادل اطلاعات دارد.
شرکت ها و نهاد ها، اعم از دولتی و یا خصوصی که متقاضی اخذ مجوز افتا می باشند، همزمان با پیگیری فرآیند اخذ مجوز افتا، مجوز های ایزو مهم و امتیاز آور را برای تکمیل مدارک مربوطه، ماننده: مجوز ایزو 9001، ایزو 27001 ، ایزو 20000 و . . . را نیز می توانند پیگیری و اخذ نمایند.
مجوز افتا چیست؟
با گسترش فناوری اطلاعات و ارتباطات در عصر حاضر، نگهداری و امنیت داده ها واطلاعات به یکی از مهمترین چالشهای سازمانها و شرکتهای دولتی و خصوصی تبدیل شده است.
مجوز افتا به عنوان یکی از معتبرترین و تخصصی ترین مجوزها در این زمینه شناخته میشود. به همین دلیل، مجوز افتا بهعنوان معیاری برای ارزیابی و تضمین امنیت اطلاعات در سیستمها و شبکهها مطرح شده است. به طور کلی این مجوز به شرکتها و سازمانهایی که توانایی نگهداری و تأمین امنیت اطلاعات را دارند، اعطا میشود.
همانطور که اشاره شد مجوز افتا، یک مجوز تخصصی است که به منظور ارزیابی، بررسی و تضمین امنیت اطلاعات سازمانها و نهادها صادر میشود. کلمه افتا مخفف، امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات می باشد. این مجوز، سطح امنیت سازمانها را در برابر تهدیدات سایبری و حملات مختلف افزایش میدهد و اهمیت ویژهای در زمینه امنیت اطلاعات در فضای تولید و تبادل اطلاعات دارد.
داشتن مجوز افتا نشان دهنده این است که شرکت مورد نظر از سیاستها، روشها و تکنولوژیهای مناسبی برای حفاظت از اطلاعات و مدیریت مخاطرات مرتبط با امنیت اطلاعات استفاده میکند.
از سال 1403 مجوز افتا بهصورت گستردهای در بین سازمانهای دولتی، خصوصی و نهادهای مرتبط با فناوری اطلاعات بهعنوان یک استاندارد معتبر شناخته میشود. و سازمان ها و شرکت های فعال در این زمینه به شدت در پی اخذ مجوز افتا می باشند.
هدف اصلی از دریافت مجوز افتا چیست؟
هدف اصلی از دریافت مجوز افتا، افزایش سطح امنیت در فضای مجازی و تأمین بستر امن برای تبادل اطلاعات در سطح ملی است. بهعلاوه، دریافت و اخذ مجوز افتا به شرکتها و سازمانها اجازه میدهد تا پروژههای بزرگتری را در حوزه امنیت اطلاعات بر عهده بگیرند و در مناقصات دولتی یا خصوصی شرکت کنند. علاوه بر این، مجوز افتا نشاندهنده تعهد سازمان به حفظ امنیت اطلاعات مشتریان و تأمین محیطی امن برای تبادل دادهها است. از مهمترین اهداف می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- افزایش امنیت اطلاعات
- افزایش اعتبار و وجهه سازمان
- رعایت قوانین و مقررات مربوط
- پیشگیری از تهدیدات و حملات سایبری
- افزایش اعتماد مشتریان و شرکای تجاری
خدمات فنی نصب و پشتیبانی محصولات افتا چیست؟
یکی از گرایش های اصلی فعالیت و صدور مجوز افتا، گرایش خدمات فنی می باشد. خدمات فنی نقش کلیدی در پیادهسازی راهحلهای امنیتی عملی و فناوریهای پیشرفته برای سازمانها دارند و تضمین میکنند که زیرساختهای فنی بهدرستی از تهدیدات محافظت شوند.
برای آگاهی بیشتر در مورد گرایش های افتا می توانید با کلیک برروی لینک مقاله مربوط به گواهینامه افتا و 4 حوزه فعالیت اصلی مجوز افتا چیست؟ را مطالعه نمایید.
در شرکتهای نرمافزاری که در فضای تبادل اطلاعات فعالیت میکنند تامین امنیت بسیار حائر اهمیت میباشد. از این رو هر شرکتی باید یک برنامه امنیتی داشته باشد زیرا حفاظت از امنیت اطلاعات همان حفاظت از مهمترین سرمایه شماست. بدیهی است که استفاده از محصولات، خدمات و نرمافزارهای بومی که دارای صلاحیت امنیتی هستند منجر به ارتقای امنیت شبکه ملی خواهد شد و از خسارات احتمالی ناشی از بکارگیری محصولات ناامن پیشگیری خواهد شد.
خدمات فنی افتا، شامل پیکربندی امن و پشتیبانی امنیتی محصول فتا میباشد و متقاضیان در این حوزه میبایست برای محصول مورد نظر گواهی ارزیابی امنیتی دریافت کرده باشند. شایان ذکر است با توجه به درخواست متقاضی، عنوان محصول مورد تایید در پروانه فعالیت صادر شده در این گرایش ذکر میشود.
4 مرحله از ارزیابی محصولات افتا چیست؟
مرکز افتا با همکاری سازمان فناوری اطلاعات ایران، عهده دارد تدوین و اجرای فرایند ارزیابی امنیتی محصولات در جهت ارائه بالاترین سطح استاندار ارزیابی امنیتی محصولات نرم افزاری میباشد.این سازمان، پس از دریافت درخواست متقاضی برای ارزیابی امنیتی، محصول مورد نظررا با هماهنگی مرکز افتا به آزمایشگاه های تایید شده معرفی مینماید و با توجه به مفاد و خط مشی طرح ارزیابی امنیتی و همچنین نتایج گزارشات ارزیابی امنیتی آزمایشگاه و گزارشات مرکز افتا، گواهینامه ارزیابی امنیتی محصول را برای تولیدکننده صادر می نماید.
آزمایشگاه های افتا ، مراکزی هستند دارای تاییدیه های امنیتی از سوی نهاد های دولتی همچون مرکز افتا و سازمان فناوری اطلاعات ایران که مکلفند بدون هیچ گونه جانب داری نسبت به محصولات و سازمان ها، نرم افزارهای آنلاین را مورد ارزیابی و بررسی های امنیتی قرار دهند. این آزمایشگاه ها همچنین متعهد به رعایت استانداردهای محرمانگی و عدم افشای اطلاعات و نتایج آزمایشات و ارزیابی های خود بر روی محصولات نرم افزاری هستند.
برای اطمینان از حسن انجام کار آزمایشگاه ها، مرکز افتا به صورت دوره ای فعالیت های آزمایشگاه های تایید شده را مورد ارزیابی قرار می دهند و در صورت مشاهده هرگونه تخطی از خط مشی های تعیین شده، به آزمایشگاه تذکر می دهند و به محض تکرار اشتباهات، آزمایشگاه از لیست آزمایشگاه های تایید شده برای انجام ارزیابی های امنیتی، حذف می گردد.
در فرایند ارزیابی امنیتی محصول، مرکز افتا به کمک آزمایشگاه های مورد تایید خود، بررسی های امنیتی مختلفی را بر روی محصولاتی که خواستار دریافت گواهی افتا هستند، انجام می دهند. این ارزیابی امنیتی در چهار مرحله صورت می گیرد که عبارت اند از:
- آماده سازی
- ارزیابی اسناد
- ارزیابی فنی محصول
- پایان ارزیابی محصول
در نهایت، مرکز افتا بر اساس بررسی ارزیابی ها، سطح بکارگیری محصول و مدت اعتبار را تعیین و جهت صدور گواهی به سازمان معرفی می نماید و گواهینامه ارزیابی امنیتی محصول توسط سازمان فناوری اطلاعات ایران برای متقاضی صادر میگردد.
شرایط و مدارک موردنیاز ممکن است با توجه به تغییرات در قوانین و مقررات افتا یا سیاستهای سازمان ارائهدهنده مجوز، تغییر نماید. بنابراین توصیه میشود قبل از شروع فرآیند، بهصورت مستقیم از سامانه یا مرجع رسمی مربوطه و یا با مرکز مشاوره ایزوگت در تماس بوده واطلاعات کامل و بروز را دریافت کنید.
سازمان ها و شرکت های متقاضی اخذ مجوز افتا می توانند همزمان با پیگیری فرآیند اخذ مجوز افتا، مدارک مهم و امتیاز آور دیگری را همچون مجوز های ایزو مرتبط با این حوزه ماننده مجوز ایزو 9001، ایزو 27001، ایزو 20000 و . . . را نیز پیگیری و اخذ نمایند.
مرکز مشاوره ایزو گت به طور تخصصی در دو حوزه اخذ مجوز های افتا، اخذ رتبه انفورماتیک و همچنین گواهینامه های ایزو مرتبط با این زمینه فعالیت داشته و با کمال میل آماده ارائه مشاوره و پاسخگویی به سوالات شما مدیران و هماهنگ کنندگان عزیز می باشد.
متقاضیان اخذ مجوز افتا می توانند با مرکز مشاوره ایزو گت تماس گرفته و یا از طریق WhatsApp با ما در تماس باشند و از مشاوره رایگان کارشناسان فنی ما در این حوزه استفاده نمایند.
نتیجهگیری:
با گسترش فناوری اطلاعات و ارتباطات در عصر حاضر، نگهداری و امنیت داده ها واطلاعات به یکی از مهمترین چالشهای سازمانها و شرکتهای دولتی و خصوصی تبدیل شده است. با اخذ این مجوز، سازمانها نه تنها امنیت اطلاعات خود را تضمین میکنند، بلکه اعتبار و اعتماد مشتریان و شرکای تجاری خود را نیز افزایش میدهند. فرآیند اخذ این مجوز نیازمند تعهد و رعایت الزامات مختلفی است که در نهایت منجر به بهبود سطح امنیتی و توانایی سازمان در مقابله با تهدیدات سایبری میشود.
هدف اصلی از دریافت مجوز افتا، افزایش سطح امنیت در فضای مجازی و تأمین بستر امن برای تبادل اطلاعات در سطح ملی است. بهعلاوه، دریافت و اخذ مجوز افتا به شرکتها و سازمانها اجازه میدهد تا پروژههای بزرگتری را در حوزه امنیت اطلاعات بر عهده بگیرند و در مناقصات دولتی یا خصوصی شرکت کنند.
سوالات متداول:
1- مجوز افتا چیست؟
با گسترش فناوری اطلاعات و ارتباطات در عصر حاضر، نگهداری و امنیت داده ها واطلاعات به یکی از مهمترین چالشهای سازمانها و شرکتهای دولتی و خصوصی تبدیل شده است. مجوز افتا به عنوان یکی از معتبرترین و تخصصی ترین مجوزها در این زمینه شناخته میشود. به همین دلیل، مجوز افتا بهعنوان معیاری برای ارزیابی و تضمین امنیت اطلاعات در سیستمها و شبکهها مطرح شده است.
کلمه افتا مخفف، امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات می باشد. این مجوز، سطح امنیت سازمانها را در برابر تهدیدات سایبری و حملات مختلف افزایش میدهد و اهمیت ویژهای در زمینه امنیت اطلاعات در فضای تولید و تبادل اطلاعات دارد. داشتن مجوز افتا نشان دهنده این است که شرکت مورد نظر از سیاستها، روشها و تکنولوژیهای مناسبی برای حفاظت از اطلاعات و مدیریت مخاطرات مرتبط با امنیت اطلاعات استفاده میکند.
2- چهار مرحله از ارزیابی محصولات افتا چیست؟
در فرایند ارزیابی امنیتی محصول، مرکز افتا به کمک آزمایشگاه های مورد تایید خود، بررسی های امنیتی مختلفی را بر روی محصولاتی که خواستار دریافت مجوز افتا هستند، انجام می دهند. این ارزیابی امنیتی در چهار مرحله صورت می گیرد که عبارت اند از:
1) آماده سازی
2) ارزیابی اسناد
3) ارزیابی فنی محصول
4) پایان ارزیابی محصول