0 تا 100 اخذ رتبه پیمانکاری در سال 1403
0 تا 100 اخذ رتبه پیمانکاری یا کارت پیمانکاری در سال 1403 توسط سازمان برنامه و بودجه کشور در این مقاله توضیح داده شده است. شرایط دریافت رتبه پیمانکاری، مراحل اخذ گرید پیمانکاری، هزینه اخذ کارت پیمانکاری و شاخه های کاری شرکت ها بابت اخذ گواهینامه پیمانکاری تماماً در این مقاله بررسی شده است.
اگر در مورد رتبه بندی پیمانکاران از جمله شرایط، مدارک مورد نیاز، مراحل مربوطه و هزینه های مرتبط کنجکاو هستید، در جای مناسبی هستید. هلدینگ ISOGET اطلاعات جامعی را در مورد فرآیند اخذ رتبه پیمانکار به شما ارائه می دهد.
رتبه پیمانکاری در 13 رشته مختلف و 1 تا 7 رتبه توسط سازمان برنامه و بودجه ارزیابی می شود. این سازمان اختیار بررسی و رتبه بندی شرکت های متقاضی رتبه های پیمانکاری و انفورماتیک را دارد. توجه به این نکته ضروری است که سازمان برنامه و بودجه مستقل از اداره ثبت شرکت ها فعالیت می کند و ارتباط مستقیمی بین این دو نهاد وجود ندارد.
برای شرکت های پیمانکاری، مشاوران، شرکت های IT و هر کسب و کاری که قصد شرکت در مناقصات و مزایده های دولتی را دارد، اخذ گواهینامه صلاحیت پیمانکاری یا رتبه معادل آن پیش نیاز است.
شرط اولیه برای تضمین رتبه پیمانکاری در هر سطحی، کسب حداقل امتیاز لازم برای آن رتبه خاص است. رتبه اولیه که به عنوان پیمانکار رتبه 5 شناخته می شود، برای متقاضیانی که شرایط لازم را دارند قابل دسترسی است. کسب حداقل امتیاز 600 بر اساس قانون جدید سازمان الزامی است. این امتیازات را می توان از افراد داخل هیئت مدیره جمع آوری کرد که باید هر کدام دارای حداقل 3 سال سابقه بیمه مرتبط با حوزه فعالیت شرکت باشند.
برای شروع فرآیند دریافت رتبه پیمانکاری در هر زمینه، باید شرایط مربوط به آن رشته خاص را به طور کامل بررسی کرد. متعاقباً با تکمیل مدارک مورد نیاز و ارائه آن به سازمان برنامه و بودجه کشور می توان به صورت رسمی درخواست پیمانکاری را صادر کرد.
مزایای کسب رتبه پیمانکاری بسیار زیاد است. بسیاری از شرکت های پیمانکاری برای کسب رتبه های برتر تلاش می کنند تا صلاحیت خود را برای مناقصه ها و قراردادهایی با ظرفیت های بالاتر افزایش دهند. در این مقاله قصد داریم با تشریح مدارک و شرایط لازم، شما را در روند اخذ رتبه پیمانکاری راهنمایی کنیم.
انواع شاخه های پیمانکاری برای اخذ رتبه چیست؟
رتبه های پیمانکاری در 13 رشته مجزا شامل ساخت و ساز، راه و ترابری، صنعت و معدن، تاسیسات و تجهیزات، کشاورزی، آب، احیای آثار باستانی، اکتشاف زمین، مدیریت زباله، ارتباطات، نفت، گاز، انفورماتیک و نیرو اعطا می شود. در اینجا یک مرور مختصر از هر یک آورده شده است:
- ساختمان: شرکت کنندگان در این دوره مجوز شرکت در فعالیت های مربوط به ساخت ساختمان های مسکونی، تجاری، صنعتی و اداری را کسب می کنند.
- راه و ترابری: کسانی که این دوره را انجام می دهند مجاز به انجام فعالیت های مرتبط با ساخت و نگهداری جاده ها، پل ها، تونل ها، فرودگاه ها و بنادر هستند.
- صنعت و معدن: این دوره افراد را قادر می سازد تا ساخت و بهره برداری از کارخانه ها، کارگاه ها و سایر تاسیسات صنعتی و معدنی را بر عهده بگیرند.
- تسهیلات و تجهیزات: شامل فعالیت های مربوط به نصب، راه اندازی و نگهداری تاسیسات مکانیکی، الکتریکی و الکترونیکی است.
- کشاورزی: پوشش فعالیت های مربوط به ساخت و نگهداری سدها، کانال ها، شبکه های آبیاری و زهکشی، مزارع و باغات.
- آب: شامل فعالیت های مربوط به تامین، توزیع و دفع آب آشامیدنی، صنعتی و کشاورزی است.
- مرمت آثار باستانی: شامل فعالیت های مربوط به مرمت و بازسازی بناها و بناهای تاریخی است.
- اکتشاف زمینی: شامل فعالیت های مرتبط با اکتشاف، حفاری و بهره برداری از منابع زیرزمینی است.
- ارتباطات: فعالیت در این زمینه مربوط به ساخت و نگهداری شبکه های مخابراتی، تلویزیونی و رادیویی است.
- نفت و گاز: فعالیتها در اینجا حول استخراج، انتقال، توزیع و تولید انرژی میچرخند.
- قدرت: شامل هرگونه فعالیت مرتبط با تولید، توزیع و انتقال نیرو است.
- مدیریت زباله: این رشته بر بازیافت، پردازش و دفع مواد زائد تمرکز دارد.
- انفورماتیک: شرکت های فعال در حوزه IT، برنامه نویسی، نصب و راه اندازی سرور و شبکه و … می توانند اقدام به اخذ رتبه انفورماتیک نمایند.
فعالیت شرکت ها برای دریافت رتبه پیمانکاری
فعالیت شرکت ها برای اخذ رتبه پیمانکاری در شاخه ساختمان
شاخه ساختمان برای اخذ گواهینامه رتبه پیمانکاری مربوط به ساخت و ساز ساختمان های مسکونی، تجاری، صنعتی، سوله های فلزی و اداری شامل موارد زیر است:
- اجرای، طراحی و ساخت انواع سازه های ساختمانی
- اجرای نازک کاری ساختمان
- طراحی و دکوراسیون داخلی ساختمان
- اجرا و طراحی تاسیسات مکانیکی و برقی ساختمان
- اجرای محوطه سازی و فضای سبز ساختمان
فعالیت شرکت ها برای اخذ رتبه پیمانکاری در شاخه را ه و ترابری
شاخه راه و ترابری برای دریافت گواهینامه رتبه پیمانکاری مربوط به ساخت و نگهداری راه ها، اتوبان، بزرگراه، تونل ها، پل، فرودگاه و بنادر است. فعالیت های اصلی به شرح زیر است:
- طراحی و اجرای راه ها
- آسفالت ریزی و زیر سازی راه ها
- طراحی و اجرای سازه های پل
- طراحی و اجرای تونل ها
- طراحی و اجرای فرودگاه
- طراحی و اجرای بنادر
فعالیت شرکت ها برای اخذ رتبه پیمانکاری در شاخه صنعت و معدن
شاخه صنعت و معدن برای اخذ گواهینامه رتبه پیمانکاری مربوط به ساخت راه اندازی کارخانجات، کارگاه ها، حفاری معدن و سایر تاسیسات صنعتی و معدنی است که به شرح زیر می باشد:
- طراحی و اجرای کارخانجات، سوله های صنعتی و کارگاه های صنعتی
- طراحی و اجرای تاسیسات صنعتی و معدنی
- حفاری و تونل زنی معادن
فعالیت شرکت ها برای اخذ رتبه پیمانکاری در شاخه تاسیسات و تجهیزات
شاخه تاسیسات و تجهیزات برای دریافت گواهینامه رتبه پیمانکاری مربوط به نصب و راه اندازی، نگهداری از تاسیسات مکانیکی و صنعتی، برقی و الکترونیکی است که به شرح زیر می باشد:
- نگهداری، نصب و راه اندازی از تاسیسات مکانیکی
- نگهداری، نصب، طراحی و راه اندازی از تاسیسات برقی
- نگهداری، نصب، اجرا و راه اندازی از تاسیسات الکترونیکی
فعالیت شرکت ها برای اخذ رتبه پیمانکاری در شاخه کشاورزی
شرکت هایی که در حوزه های ساخت و نگهداری از سدهای آب بند، کانال ها، لایروبی، شبکه های آبیاری، زهکشی، مزارع و باغهای کشاورزی فعالیت دارند باید اقدام به اخذ رتبه پیمانکاری در شاخه کشاورزی کنند. این رشته ها عبارتند از:
- طراحی، مهندسی، اجرا و نگهداری از سد ها، کانال های آبی، شبکه های آبیاری و زهکشی
- طراحی، اجرا و نگهداری از مزارع و باغ های کشاورزی
فعالیت شرکت ها برای اخذ رتبه پیمانکاری در شاخه آب
شرکت هایی که حوزه فعالیت آنها مربوط به تامین، توزیع، دفع آب شرب، صنعتی و کشاورزی است باید اقدام به اخذ گواهینامه رتبه پیمانکاری در شاخه آب نمایند. رشته های مربوط به رتبه آب به شرح زیر است:
- طراحی، مهندسی، اجرا و نگهداری سیستم های تامین آب شهری و صنعتی
- طراحی، مهندسی، اجرا و نگهداری سیستم های توزیع آب
- طراحی، مهندسی، اجرا و نگهداری سیستم دفع آب و فاضلاب
فعالیت شرکت ها برای اخذ رتبه پیمانکاری در شاخه مرمت آثار باستانی
شرکت های فعال در حوزه مرمت و بازسازی آثار باستانی باید در شاخه های زیر اقدام به اخذ رتبه پیمانکاری نمایند:
- بررسی و مستندسازی بناها و آثار تاریخی
- طراحی، اجرا، مهندسی و نگهداری از آثار باستانی و تاریخی
فعالیت شرکت ها برای اخذ رتبه پیمانکاری در شاخه کاوش های زمینی
شرکت های فعال در حوزه های مربوط به اکتشاف، حفاری و بهره برداری از منابع زیر زمینی می بایست اقدام به دریافت رتبه پیمانکاری در شاخه های زیر نمایند:
- اکتشاف منابع زیر زمینی
- حفاری انواع چاه های نفت و گاز
- بهره برداری از منابع زیر زمینی
برای اخذ کارت پیمانکاری در شاخه ارتباطات
شرکت ها یی که در حوزه های مربوط به فعالیت های ساخت و نگهداری شبکه های مخابراتی، تلویزیونی و رادیویی می توانند اقدام به اخذ کارت پیمانکاری از سازمان برنامه و بودجه نمایند. شاخه ها به شرح زیر است:
- طراحی، مهندسی، اجرا و نگهداری از شبکه های مخابراتی
- طراحی، مهندسی، اجرا و نگهداری از شبکه های تلویزیونی
- طراحی، مهندسی، اجرا و نگهداری از شبکه های رادیویی
برای اخذ کارت پیمانکاری از سازمان برنامه و بودجه در شاخه نفت وگاز
شرکت هایی که فعال هستند در حوزه های مربوط به استخراج، انتقال، توزیع و تولید انرژی هستند می توانند اقدام به دریافت کارت پیمانکاری نمایند. شاخه های مربوطه به شرح زیر است:
- طراحی، مهندسی، اجرا استخراج نقت و گاز
- طراحی، مهندسی، اجرا انتقال نقت و گاز
- طراحی، مهندسی، اجرا توزیع نقت و گاز
- طراحی، مهندسی، اجرای تولید انرژی
برای اخذ کارت پیمانکاری از سازمان برنامه و بودجه در شاخه نیرو
شرکت هایی که در حوزه انتقال نیرو، تولید و توزیع نیرو فعالیت می کنند می توانند اقدام به اخذ کارت پیمانکاری از سازمان برنامه و بودجه کشور نمایند. شاخه های مربوط به اخذ رتبه پیمانکاری نیرو به شرح زیر است:
- تولید و توزیع نیرو
- نیروگاه ها و شبکه های انرژی و برق
- پست های توزیع برق
برای اخذ رتبه پیمانکاری در شاخه انفورماتیک
شرکت هایی که در زمینه IT، دوربین مدار بسته، نصب و راه اندازی، پشتیبانی، تعمیر و نگهداری از تجهیزات شبکه فعالیت دارند می توانند اقدام به اخذ رتبه انفورماتیک از سازمان برنامه و بودجه نمایند. رتبه انفورماتیک بین 7 الی 1 می باشد. شاخه های رتبه انفورماتیک به شرح زیر است:
- ارائه وپشتیبانی سختافزاری Mainframe
- تولید وارائه رایانههای غیرMainframe
- تولید وارائه دستگاههای جانبی
- تولید وارائه قطعات و ملزومات
- تولید وپشتیبانی نرمافزارهای سفارش مشتری
- ارائه وپشتیبانی بستههای نرمافزاری و نرم افزارهای حامل محتوا
- ارائه وپشتیبانی نرمافزارهای پایه، سیستم و ابزارها
- خدمات شبکههای اطلاع رسانی Providers
- شبکه دادههای رایانه ای و مخابراتی امنیت فضای تولید وتبادل اطلاعات
- مشاوره و نظارت براجرای طرحهای انفورماتیکی
- آموزش وپژوهش
- خدمات پشتیبانی
- سیستمهای ویژه
- سیستمهای اتوماسیون صنعتی
برای اخذ کارت پیمانکاری در شاخه مدیریت پسماند
شرکت های پیمانکار فعال در حوزه بازیافت، پردازش و دفع زباله های شهری، ساختمانی، صنعتی و پزشکی می توانند اقدام به اخذ کارت پیمانکاری از سازمان برنامه و بودجه کنند. شاخه های مدیریت پسماند به شرح زیر است:
- جمع آوری پسماند شهری، صنعتی و بیمارستانی
- حمل و نقل پسماند
- پردازش و تفکیک پسماند
- دفع پسماند
چرا رتبه 5 پیمانکاری مهم است؟ (منظور از رتبه 5 پیمانکاری چیست؟)
اخذ رتبه 5 پیمانکاری شرط اولیه برای ورود به فرآیند کسب و پیشرفت از طریق سیستم رتبه بندی است. یکی از جنبه های مهمی که باید در نظر گرفته شود، توانایی انتخاب و تخصص در یک رشته در هنگام دریافت صلاحیت پیمانکاری برای رشته های مختلف، به ویژه در رتبه 5، که در آن حداکثر 2 رشته انتخابی مجاز است، است.
اگر قصد دارید رتبه ای برای یک رشته اضافی در این سطح کسب کنید، باید یکی از رشته هایی را که قبلاً برای آن رتبه کسب کرده اید به سطح بالاتری ارتقا دهید. این عمل ظرفیت کسب رتبه برای رشته جدید در سطح 5 را باز می کند و شما را قادر می سازد تا انتخاب جدید را دنبال کنید.
به عنوان مثال، اخذ رتبه 5 برای دو رشته مختلف مانند ساختمان، تاسیسات و آب، کسب رتبه برای رشته های مختلف مانند راه، مستلزم ارتقاء حداقل یکی از دو رشته قبلی است، به عنوان مثال، ارتقاء رشته ساختمان از رتبه 4 تا 5 برای واجد شرایط بودن در دوره جاده در رتبه 5.
رتبه پیمانکاری شامل چندین سطح است که پایین ترین آنها رتبه 5 و پس از آن 4، 3 و 2 و بالاترین رتبه 1 است. هر شرکتی که مایل به دریافت کارت پیمانکاری است ابتدا باید به رتبه 5 برسد. این بدان معناست که بدون کسب مدرک درجه پیمانکار 5، دسترسی مستقیم به پیمانکاران درجه 4، 3، 2 و 1 امکان پذیر نیست. اما نکته قابل توجه این است که در حین ارتقاء رتبه پیمانکاری خود، در صورت کسب امتیاز لازم، می توانید از سطح 5 به سطوح بالاتر جهش کنید.
برای دریافت رتبه 5 پیمانکاری باید شرکت ها شرایط زیر را داشته باشند:
- حداقل باید 2 مهندس با سابقه کاری حداقل 36 ماه پیوسته و مرتبط معرفی کنید.
- حداقل زمان برای اخذ رتبه 5 پیمانکاری 2 ماه کاری می باشد.
- تعداد رشته های پیمانکاری برای اخذ رتبه 5 پیمانکاری در مجموع 11 رشته می باشد که پیمانکاران برای اولین بار می توانند در دو رشته مختلف کسب صلاحیت نمایند.
- گواهینامه رتبه پیمانکاری دارای 4 سال اعتبار می باشد که شرکت ها می توانند پس از یک سال اقدام به ارتقاء رتبه پیمانکاری از 5 به 4 یا بالاتر نمایند.
یک نکته مهم در مورد رتبه 5 پیمانکاری
یکی از جنبه های ضروری که باید در نظر داشت، توانایی انتخاب و تخصص در رشته خود در هنگام کسب رتبه پیمانکاری برای رشته های مختلف، به طور خاص در سطح 5 است. در این سطح، حداکثر مجاز به 2 رشته انتخابی هستید. برای کسب رتبه برای یک رشته اضافی در این سطح، باید یکی از رشته هایی را که قبلاً برای آن رتبه کسب کرده اید به سطح بالاتری ارتقا دهید. این اقدام فرصتی را در رتبه 5 برای کسب رتبه برای رشته جدید باز می کند و شما را قادر می سازد وارد آن رشته خاص شوید و انتخاب جدید را ارزیابی کنید.
به طور مثال، اگر برای دو رشته مختلف مانند ساختمان، تاسیسات و آب به رتبه 5 رسیده اید و برای رشته دیگری مانند جاده می خواهید رتبه ای را کسب کنید، باید حداقل یکی از دو رشته قبلی را ارتقا دهید، به عنوان مثال، زمینه ساختمان، به یک سطح بالاتر. این به معنای ارتقا از رتبه 4 به 5 برای واجد شرایط بودن برای رتبه 5 دوره جاده ای است.
شرایط اخذ رتبه پیمانکاری چیست؟
مدیران عامل باید بدانند که عوامل متعددی در تعیین رتبه و درجه یک شرکت پیمانکاری نقش اساسی دارند. عواملی مانند توان مالی، امتیاز قرارداد، سوابق تحصیلی و حرفه ای اعضای هیئت مدیره و پرسنل شرکت و همچنین سابقه کاری شرکت در مجموع به کسب رتبه بالاتر کمک می کند. از میان این عوامل، بیشترین تاثیر را در کسب پایه محکم در رتبه بندی پیمانکاران، تعداد پروژه های انجام شده و حضور کارشناسان فنی و مهندسی در هیات مدیره است.
برای بهبود رتبه شرکت خود، بر تقویت قدرت مالی همانطور که در اظهارنامه های مالیاتی مشهود است تمرکز کنید، افزایش امتیازات قرارداد از طریق تکمیل موفقیت آمیز پروژه ها، و اطمینان از اینکه اکثریت اعضای هیئت مدیره حداقل دارای مدرک لیسانس مرتبط با این رشته هستند، همراه با تجربه کاری. یا تخصص مدیریت این رویکرد جامع با هدف جمع آوری امتیازات لازم برای دستیابی به نمرات بالاتر است.
علاوه بر این، رعایت الزامات خاص در تعیین رتبه شرکت و تضمین رتبه پیمانکار بسیار مهم است. برخی از این الزامات عبارتند از:
- رعایت مقررات حفاظت فنی و بهداشت محیط کار: پیمانکار قبل از شروع به کار باید قوانین خاص فعالیت در کارگاه را از کارفرما استعلام کند و پس از دریافت، تمامی مقررات را با جدیت رعایت کند.
- بهره برداری به موقع از تجهیز کارگاه: پیمانکار مسئولیت تکمیل راه اندازی کارگاه را در بازه زمانی تعیین شده و مطابق با شرایط منطقه به عهده دارد.
- حصول اطمینان از حفاظت فیزیکی کارها: پیمانکار باید حفاظت از یکپارچگی فیزیکی کارهای پروژه را در اولویت قرار دهد.
- پوشش بیمه ای ساختمان ها و تأسیسات کارگاهی موقت: بیمه کافی در برابر حوادث و بلایای طبیعی هم برای ساختمان ها و هم برای تأسیسات کارگاهی موقت برای رعایت این موارد ضروری است.
شرکت متقاضی رتبه 5 پیمانکاری باید چندین معیار را برای اطمینان از انطباق داشته باشد:
- عدم تخطی از اصول مندرج در اصول 49 و 141 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران.
- سابقه پاک در مشارکت در فعالیت های پیمانکاری.
- بدون هیچ گونه ممنوعیتی که مانع از فرآیند صلاحیت شود، همانطور که در بند 24 و معیارهای ارزیابی برای پیمانکاران توضیح داده شده است.
- حداقل دو سوم اعضای هیئت مدیره باید دارای حداقل مدرک لیسانس باشند.
- اعضای هیئت مدیره نباید در داخل دولت پست داشته باشند.
- امتیازدهندگان شرکت باید هم تجربه کاری و هم مدارک تحصیلی مرتبط با این رشته را داشته باشند.
- هم امتیاز آوران و هم مدیران عامل باید واجد شرایط لازم برای کسب امتیاز کامل باشند.
شرایط مهندسین امتیازآور برای رتبه 5 پیمانکاری باید چگونه باشد؟
شرایط مهندس امتیازآور برای اخذ رتبه 5 پیمانکاری چالش اغلب متقاضیان اخذ گرید پیمانکاری است. براساس آخرین تغییرات سال 1402 که توسط سازمان برنامه و بودجه انجام شد، از اعضاء هیئت مدیره باید حداقل یک نفر صلاحیت لازم برای اخذ رتبه 5 پیمانکاری را داشته باشد.
امتیاز نیروی انسانی برای هر شاخه 600 امتیاز است که این امتیاز به صورت زیر محاسبه می شود:
- اخذ رتبه 5 پیمانکاری برای حداقل یک رشته: معرفی 2 مهندس امتیازآور با سابقه بیمه 3 سال مستمر.
- اخذ رتبه 5 پیمانکاری برای دو رشته: معرفی 2 مهندس امتیازآور با سابقه بیمه 5 سال به بالا که باید 3 سال آن پیوسته باشد.
امتیاز نیروی انسانی برای هر شاخه 600 امتیاز است که این امتیاز به صورت زیر محاسبه می شود:
مدارک مورد نیاز برای اخذ رتبه 5 پیمانکاری چیست؟
مدارک زیر برای فرآیند ارزیابی و تایید شرکت ها برای صدور رتبه 5 پیمانکاری توسط ساجات مورد نیاز است:
- اساسنامه شرکت، شامل جزئیات فعالیت، اعضای هیئت مدیره، سهامداران و امضاکنندگان.
- اظهارنامه ثبت شرکت های سهامی خاص.
- نامه شرکت و فرم درخواست برای شرکت های با مسئولیت محدود.
- آخرین صورتجلسه مجمع عمومی به نمایندگی از 100% سهامداران.
- رونوشت کلیه روزنامه های رسمی شرکت از زمان تأسیس تا کنون.
- تعهدنامه روی سربرگ شرکت خطاب به سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران. این نامه باید تأیید کند که این شرکت منحصراً از روزنامه های الساقی در سایت ساجات استفاده می کند و روزنامه دیگری ندارد.
- آخرین اظهارنامه مالیاتی شرکت. در صورتی که شرکت تازه تاسیس باشد و تاکنون اظهارنامه مالیاتی ارائه نکرده باشد، درج نامه روی سربرگ شرکت مبنی بر تاسیس اخیر و عدم فعالیت مالیاتی الزامی است.
- فرم 600 تائید شده در دفاتر اسناد رسمی پس از تکمیل سیستم امتیازدهی شرکت ارائه شود.
- مدارک حضور در کلاس آموزشی برای پیمانکاران.
- کپی شناسنامه و کارت ملی برای کلیه سهامداران و اعضای هیأت مدیره. برای مهندسان، اسناد تکمیلی شامل استعلام سابقه بیمه از شرکت هایی است که به آنها پرداختی انجام داده اند، به همراه گواهی کار مرتبط با رشته درخواستی از شرکت های ذکر شده در سابقه بیمه ارائه شده.
- مدرک لیسانس مرتبط برای دو سوم اعضای هیئت مدیره. به عنوان مثال، اگر 3 عضو در هیئت مدیره شرکت وجود داشته باشد، حداقل دو نفر از آنها باید دارای مدرک لیسانس باشند، خواه مرتبط یا غیر مرتبط با فعالیت های شرکت باشند.
مدارک مورد نیاز مدیرعامل، افراد هیئت مدیره و سهامداران برای اخذ رتبه 5 پیمانکاری چیست؟
مدارک زیر برای مدیرعامل، افراد هیئت مدیره و سهامداران برای اخذ رتبه 5 پیمانکاری مورد نیاز است:
- یک عکس ۴×۳ از هر فرد.
- یک نمونه امضا از هر فرد در سربرگ های جداگانه.
- کپی مدارک ثبت شده از جمله صفحه اول شناسنامه و در صورت لزوم صفحه توضیحات (حتی در صورت عدم وجود توضیحات).
- کپی پشت و رو کارت ملی.
- کپی هر دو قسمت جلو و پشت کارت پایان کار.
- کپی مدارک تحصیلی
- سوابق به روز بیمه تامین اجتماعی از جمله رمز ورود به سیستم. ذکر این نکته ضروری است که رمز عبور بیمه ارائه شده تا زمانی که رتبه بندی به دست نیامده قابل تغییر نیست.
لازم به توضیح است که کارشناسان امتیاز آور برای رتبه 5 پیمانکاری باید گواهی سابقه کار از شرکت هایی که زمینه فعالیت آنها مرتبط ب.ده یا دارای رتبه پیمانکاری بوده اند ارائه دهند، یا اینکه گواهی رتبه پیمانکاری شرکت هایی که در آنها فعال بوده اند را ارائه دهند. اگر مهندس امتیازآور بازنشسته است باید حکم بازنشستگی خود را ارائه دهد.
آیین نامه جدید سازمان برنامه و بودجه برای اخذ رتبه پیمانکاری چیست؟
صدور گواهینامه در زمینه پیمانکاری تابع قوانین و مقرراتی است که توسط سازمان برنامه و بودجه تعیین می شود. این دستورالعملها که بهطور منظم در وبسایت سازمان بهروزرسانی میشوند، میتوانند بر اساس شرایط حاکم، مورد بازنگری سالانه یا فصلی قرار گیرند، یا شرکتهایی را که وارد این بخش میشوند تسهیل یا به چالش بکشند. جدیدترین اصلاح که در پورتال به صورت عمومی قابل دسترسی است، تعهد سازمان به شفافیت را منعکس می کند.
در اوایل مرداد 1402 آیین نامه جدیدی از سوی سازمان برنامه و بودجه برای شرکت های پیمانکاری ارائه شد. این آیین نامه تصریح می کند که شرکت هایی که به دنبال رتبه 5 پیمانکاری هستند باید حداقل امتیاز 600 را کسب کنند. دستیابی به این امتیاز مستلزم مشارکت یک مهندس با 5 سال سابقه و یک مهندس دیگر با 3 سال سابقه است که نشان دهنده انحراف از معیارهای قبلی است که رتبه 5 با پنجاه و پنج امتیاز و یک مهندس را می دهد.
ذکر این نکته ضروری است که پیش نیازها و مراحل کسب رتبه 5 پیمانکاری صرفاً حول محور جمع آوری امتیاز افراد می باشد. برخلاف رتبه های 4، 3، 2 و 1، داشتن پروژه، توان مالی یا تجهیزات در سطح 5 برای کسب رتبه 5 الزامی نیست.